Ruben Annink brengt nieuwe single uit

Vandaag is de nieuwe single van Ruben Annink, ‘Als Het Eventjes Niet Gaat‘, uitgekomen.

Als Het Eventjes Niet Gaat‘ schreef Ruben als steuntje in de rug voor zijn beste vriend, waarmee het een tijdje wat minder goed ging. Hij wilde er maar al te graag voor hem zijn, maar merkte dat zijn vriend het lastig vond om toe te geven dat hij niet lekker in zijn vel zat. 

”Ik hoop dat dit een liedje wordt dat mensen eraan helpt te herinneren dat het oké is om je kwetsbaar op te stellen en het met vrienden te delen ‘Als Het Eventjes Niet Gaat’, aldus Ruben. 

Ruben Annink (1998) is een singer-songwriter die tussen volksmuziek en Nederpop laveert. Met zijn gitaar is hij een moderne troubadour die zijn inspiratie haalt uit de verhalen van mensen om hem heen.

De teksten van Annink schetsen herkenbare situaties voor iedereen en zijn melodieën blijven hangen. Annink begint zijn carrière jaren terug als straatmuzikant in Haarlem. Als hij op zijn 14e een half jaar huisarrest krijgt na een alcoholvergiftiging, besluit hij zich helemaal op zijn muziek te storten. De dan nog jonge Annink verwerkt alles wat hem bezighoudt in muziek en ontwikkelt zijn gitaarspel tot zijn eigen stijl. Annink was eerder te zien in The Voice Kids en De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Vandaag is ook aangekondigd dat Ruben vanaf 24 augustus als deelnemer te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers. Hij reist dit weekend al af naar het zonnige Ibiza voor de opnames.