Waylon

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn. Op 18-jarige leeftijd reisde hij naar Nashville om met zijn grote held Waylon Jennings te werken. Toen de Amerikaanse countryzanger in 2001 overleed keerde Waylon terug naar Nederland.  In 2008 nam hij deel aan Holland’s Got Talent op SBS6 waar hij met zijn auditie indruk maakte door het nummer It’s a Man’s Man’s Man’s World te zingen van James Brown.

Eén jaar later tekende hij als eerste Nederlander ooit bij het fameuze Motown Label. Zijn debuutalbum Wicked Ways verscheen in september 2009, waarvoor hij in 2010 bij De Wereld Draait Door een gouden plaat ontving. In juni 2010 was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards.

In 2014 deed Waylon samen met Ilse de Lange mee aan het Eurovision Songfestival als gelegenheidsduo: The Common Linnets. Samen bereikten zij de tweede plaats voor Nederland en een wereldwijde hit met het nummer ‘Calm After The Storm’. In 2016 was Waylon maandelijks te gast bij RTL Late Night waar hij met verschillende muziekgenres aan de muzikale stamboom van de popmuziek bouwde. Deze nummers bracht hij onverwachts uit als vierde album: Seeds.