Trijntje Oosterhuis

In 1996 leerden we Judith Katrijntje Oosterhuis, beter bekend als de zangeres Trijntje Oosterhuis, kennen als het boegbeeld van de band Total Touch.Het eerste album van de band is nog steeds het best verkochte debuutalbum ooit van een Nederlandse band. Het betekende ook de aftrap van Trijntjes carrière, die met grote regelmaat hits scoorde in de Nederlandse hitlijsten.

Nadat zij solo verder ging onder haar eigen naam, scoorde zij een nummer 3 hit met het nummer ‘Wereld zonder jou’ dat zij samen zong met Marco Borsato. Daarnaast maakte ze de succesvolle titelsong ‘Vlieg met me mee’ voor de Nederlandse film Abeltje.

In 2005 werkte Trijntje mee met het benefiet nummer ‘Als Je Iets Kan Doen’ van Artiesten Voor Azië, dat direct op nummer één binnen kwam in de Nederlandse hitlijsten. In datzelfde jaar trad zij twee keer op in een volledig uitverkochte Heineken Music Hall (nu bekend als AFAS Live) en bereikte haar derde studioalbum ‘See You As I Do’ de gouden status. Daarna nam ze samen met het Metropole Orkest een album op met 14 nummers van Burt Bacharach. De zangeres ontving een Platina plaat voor de verkoop van 70.000 exemplaren.

Naast het scoren van tophits, werd ze ook coach bij het programma van The Voice Of Holland en was ze in 2015 te zien als kandidaat op het Eurovisie Songfestival.

Van 2012 tot 2017 maakte Trijntje deel uit van de succesvolle gelegenheidsformatie  ‘Ladies of Soul’; de popdiva’s van Nederland die meerdere malen een uitverkochte Ziggo Dome op zijn kop kregen.

Na haar afscheid van ‘Ladies of Soul’ is Trijntje zich weer helemaal gaan richten op een solocarrière. In 2017 bracht ze haar eerste Nederlandse album ‘Leven Van De Liefde’ uit, dat negen weken lang op nummer 7 heeft gestaan. Het jaar daarop verscheen het tweede Nederlandstalige album ‘Mensen Veel Geluk’, waar haar vader Huub Oosterhuis aan heeft meegewerkt.