CLEAN BANDIT BRENGT NIEUW ALBUM ‘WHAT IS LOVE?’ UIT

De Britse hitsensatie Clean Bandit heeft vandaag hun tweede studioalbum uitgebracht genaamd ‘What Is Love?’. Het album is het resultaat van drie jaar hard werken voor de band en is de opvolger van het debuutalbum ‘New Eyes’ (2014). Op ‘What Is Love?’ staan onder andere de hits “Rockabye’ (3x Platina), ‘Symphony’ (2x Platina), ‘Solo’ (Platina), ‘Tears’ (Goud), ‘I Miss You’ en de huidige single ‘Baby’. Samen zijn deze tracks al goed voor meer dan 100 miljoen streams in Nederland. De single ‘Baby’ werd onlangs ook bekroond tot alarmschijf bij Radio 538.

 

‘What Is Love?’ bevat de elektronische en klassieke sound die we van Clean Bandit kennen en is een verzameling van upbeat tracks met aansprekende lyrics. De band wist voor het album wederom veel grote namen te strikken voor samenwerkingen. Zo bevat het album nummers samen met o.a. Zara Larsson, Demi Lovato, Sean Paul, Anne-Marie, Ellie Goulding, Rita Ora en meer. ‘What Is Love?’ werd over de hele wereld opgenomen en is samen met Clean Bandit’s eigen Jack en Grace mede geproduceerd door Mark Ralph (Years & Years).

 

Clean Bandit is een trio bestaande uit Jack Patterson, race Chatto en Luke Patterson. In 2014 brak de band door met hun single ‘Rather Be’ met Jess Glynne, een track waarmee ze een GRAMMY Award in de wacht sleepten. Het trio nam hiermee de popscene over met hun unieke mix van klassiek, elektronisch, pop, dancehall en R&B.