Warner Music
Warner Music Benelux
Top Artiesten
 
Ed SheeranEd Sheeran
ColdplayColdplay
Paolo NutiniPaolo Nutini
WaylonWaylon

Follow us on LinkedIn
 
Lianne La Havas brengt op 31 juli haar nieuwe album uit
 
   
22 April, 2015

Gisteravond werd bekend gemaakt dat Lianne La Havas met een nieuw album komt. Het album zal Blood heten en komt 31 juli uit in Nederland. Blood is de opvolger van haar zeer succesvolle debuutalbum Is Your Love Big Enough?. De eerste single van het nieuwe album heet Unstoppable, beluister deze hier. Op 29 mei zal Lianne La Havas in de People’s Place Amsterdam nieuw materiaal live ten gehore brengen. De voorverkoop van deze show start op 24 april. Zondag 12 juli komt Lianne weer terug naar Nederland voor een optreden op het North Sea Jazz Festival.

Blood is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Lianne La Havas die deels in Jamaica en deels in Griekenland ligt. Toen de tour rondom haar eerste album afliep vertrok ze met haar moeder naar Jamaica en dit bleek een grote ontdekkingsreis naar zichzelf te zijn. Lianne ontmoette uit het oog verloren familieleden, omarmde de Kingston clubs en deed voor het eerst een jamsessie, in het bijzijn van haar familie, met de legendarische dancehall/reggae producer Stephen McGregor.

Tekstueel staan de nummers op het album volgens La Havas allemaal in het teken van “the feeling of who you are and where you come from.” Blood is een collectie van shakes, shimmies en swings met een Jamaicaanse groove. Voor Blood werkte Lianne La Havas niet alleen samen met Stephen McGregor maar ook met de producer Paul Epworth (Adele & FKA Twigs) voor de single Unstoppable. Aan de basis van dit nummer ligt een instrumentale opname van het trio The Invisible, eerder uitgebracht op het Ninja Tunes label.

Op haar debuutalbum werkte Lianne al met Matt Hales (Aqualung) en ook op het nieuwe album slaan ze de handen ineen. Ze schreven samen met Howard Lawrence (Disclosure) het nummer Wonderful. Het autobiografische nummer Green and Gold op het album werd geproduceerd en geschreven samen met Jamie Lidell. Daarnaast heeft ook producer Mark Batson (Alicia Keys & India.Arie) aan het album meegewerkt.

Lianne La Havas brak door met haar debuutalbum Is Your Love Big Enough?, waar ze meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Ze won ‘Album of the Year’ van iTunes, een Barclaycard Mercury Prize en een Ivor Novello award voor ‘Best Album’. Ze gaf meer dan 120 shows in Europa, VS en Japan. Zowel Prince als Bon Iver zijn groot fan van Lianne La Havas.

De laatste maanden heeft Lianne veel gastoptredens verzorgd. Met Matt Hales werkte ze samen voor zijn Aqualung-nummer Egg Shells en ze is te horen op Alt-J’s Warm Foothills en Tourist’s Patterns. Als hoogtepunt heeft Lianne een bijdrage mogen leveren aan het Prince album Art Official Age.

Voor meer informatie:
Liannelahavas.com
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SpotifyAlgemeen nieuws:
 
14 April, 2015
Dillenburg komt met debuut-EP
Onlangs is de debuut-EP It’s What It Is van de 28-jarige singer-songwriter Dillenburg verschenen. De EP bevat vier tracks, zie onder voor de tracklisting. Zijn nieuwe single It's What It Is is reeds...
Lees verder >>
2 April, 2015
Nieuwe Franse popsensatie: Christine And The Queens
Op 17 april verschijnt het debuutalbum van Christine and The Queens getiteld Chaleur Humaine. Dat de Franse band momenteel flink aan de weg timmert in eigen land en buurland België moge duidelijk zij...
Lees verder >>
31 Maart, 2015
Duran Duran komt met nieuw studioalbum
De internationale supersterren: zanger Simon Le Bon, toetsenist Nick Rhodes, bassist John Taylor en drummer Roger Taylor hebben zojuist hun veertiende nieuwe studioalbum afgerond in Londen. Het album ...
Lees verder >>
27 Maart, 2015
Selah Sue's nieuwe album Reason is vanaf vandaag beschikbaar
Vanaf vandaag is het nieuwe album van Selah Sue getiteld Reason overal verkrijgbaar. Ze begon deze dag met een optreden bij GIEL op 3FM. Hier speelde ze onder andere haar nieuwe single Reason en album...
Lees verder >>
<< Nieuwer    Ouder >> 
New Music Monthly
 
Mijn e-mail adres is
Ik ga akkoord met de privacy policy.
Concerten
 
25 Apr 2015 Of Montreal
Concert
Paradiso (Amsterdam)
26 Apr 2015 Of Montreal
Concert
Botanique (Bruxelles)
30 Apr 2015 Jan-Willem Rozeboom
Concert
Muziekgebouw Eindhoven (Eindhoven)
30 Apr 2015 Robben Ford
Concert
North Sea Jazz Club (Amsterdam)
1 Mei 2015 Black Label Society
Concert
Het Depot
1 Mei 2015 Gov\'t Mule
Concert
De Depot (Leuven)
Meer >>