Warner Music
Warner Music Benelux
Top Artiesten
 
WaylonWaylon
Paolo NutiniPaolo Nutini
Ed SheeranEd Sheeran
ColdplayColdplay

Follow us on LinkedIn
 
Sumera tekent bij Warner Music Benelux
 
   
16 Oktober, 2014

Sumera is de nieuwste belofte in de internationale stal van Warner Music Benelux. Onlangs tekende de zangeres bij het wereldberoemde platenlabel Parlophone. “Na de release van mijn eerste EP die wij in eigen beheer uitbrachten, is het geweldig om nu een compleet team achter me te hebben dat zo in mij gelooft. Het voelt erg goed!”, aldus Sumera.

Ook Warner Music is opgetogen over de samenwerking. Martin Jessurun, president van Warner Music Benelux: “We zijn er trots op dat Sumera gekozen heeft voor Warner Music. Haar sound sluit perfect aan bij de internationale artiesten die wij vertegenwoordigen en we gaan dan ook ons uiterste best doen om haar zowel in binnen- als buitenland te laten doorbreken.”

Warner Music Duitsland is de eerste buiten de Nederlandse landsgrenzen die Sumera omarmt. De Duitse divisie heeft Sumera in hun roster opgenomen en zal de release simultaan met Nederland uitbrengen.

Eigenzinnige electropop met internationale allure
Sumera’s verfijnde mix van pakkende pop en duistere electro is een volkomen eigen geluid met internationale allure. Op dit moment legt ze de laatste hand aan haar eerste album. Daarvoor schreef Sumera samen met o.a. schrijver/producer Dimitri Tikovoí (o.a. Mykki Ekko, Sophie Ellis Bextor, Placebo, Paloma Faith, Marianne Faithfull). De twee werkten in Londen aan meer songs voor haar debuut. “Lyricly and musically Sumera connects.”, zei de producer tevreden.

In Berlijn werkte ze samen met producer Rutger Hoedemaekers (Bart Constant), met wie Sumera ook haar eerste single Bright Lies maakte. Op krachte van deze track werd ze in 2012 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en trad ze o.a. op in DWDD en als voorprogramma van Marina and the Diamonds.
De video’s waarvan de eerste vandaag zijn primeur online beleefd zijn geschoten op het vulkanische Lanzarote onder leiding van befaamde Duitse filmmaker Bode Brodmüller. Bekijk hier de video van Wolf of beluister de track op Spotify.

De in Nederland geboren Sumera (1984) groeide op in Duitsland en Spanje en heeft Caribische en Portugese roots. Niet zo vreemd dus dat ook buiten Nederland haar eigenzinnige stijl niet onopgemerkt is gebleven. Meer info over Sumera en haar binnenkort te verschijnen debuutalbum vind je op www.sumeramusic.com.


Meer over Sumera >>
Algemeen nieuws:
 
6 Oktober, 2014
Kovacs wint Radio 6 Soul & Jazz award Beste Soul & Jazz talent
Afgelopen donderdag waren de uitreikingen van de Radio 6 Soul & Jazz awards in een volle Westerunie te Amsterdam. De grote Nederlandse belofte Kovacs won daar haar aller eerste award in de categorie B...
Lees verder >>
1 Oktober, 2014
DILLENBURG tekent bij Warner Music
Artiest: DILLENBURG Single: Man On Fire Al geruime tijd hield Warner Music Benelux Miguel van Dillenburg nauwlettend in de gaten, zijn talent en mentaliteit vielen namelijk op. Recent is de veelzi...
Lees verder >>
23 September, 2014
Bette Midler brengt nieuw studioalbum It's The Girls! uit
Artiest: Bette Midler Titel: It’s The Girls! Releasedatum: 14 november 2014 De alleskunner Bette Midler brengt op 14 november 2014 een nieuw studioalbum getiteld It’s The Girls! uit. Het alb...
Lees verder >>
22 September, 2014
Na 20 jaar nieuw studioalbum Pink Floyd The Endless River
Album: The Endless River Releasedatum: 7 november 2014 Vandaag laat de legendarische rockband Pink Floyd aan de wereld weten dat op 7 november na twintig jaar een geheel nieuw studioalbum van Davi...
Lees verder >>
<< Nieuwer    Ouder >> 
New Music Monthly
 
Mijn e-mail adres is
Ik ga akkoord met de privacy policy.
Concerten
 
23 Okt 2014 Escape The Fale
Concert
Melkweg (Amsterdam)
26 Okt 2014 Blackberry Smoke
Concert
Metropool (Hengelo)
26 Okt 2014 The Majority Says
Concert
Bitterzoet (Amsterdam)
27 Okt 2014 Blackberry Smoke
Concert
Melkweg (Amsterdam)
31 Okt 2014 Saint Motel
Concert
Paradiso (Amsterdam)
3 Nov 2014 Saint Raymond
Concert
Ziggodome (Amsterdam)
Meer >>